PRIJEDLOG PRITVORA ZA PAKISTANCA Krijumčario ljude iz Srbije u BiH, pa dalje u EU

Tužiteljstvo BiH
Anadolija

Postupajući u okviru 24-satne dežure, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koordinirao je aktivnosti sa Graničnom policijom BiH, koje su se odnosile na uhićenje osumnjičenog državljanina Pakistana, na području Zvornika.

Navedeni osumnjičeni tereti se da je organizirao i realizirao krijumčarenje skupine od 10 iliegalnih migranata sa područja Srbije u Bosnu i Hercegovinu, a koji ne ispunjavaju uvjete za zakoniti ulazak i boravak u BiH, sa ciljem njihovog daljeg krijumčarenja prema zemljama EU, navodi Tužiteljstvo BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Waqas Rana, državljanin Pakistana, iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bijega osumnjičenog koji je strani državljanin, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Na ročištu koje je danas održano u Sudu BiH, postupajući tužitelj detaljno je obrazložio pritvorske razloge i čeka se odluka suda.

Izvršenjem ovih kaznenih djela nanosi se šteta sigurnosnoj situaciji u BiH u segmentu ilegalnih migracija, te Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske agencije, nastavljaju istragu kako bi se otkrile sve okolnosti povezane sa organiziranim krijumčarenjem migranata, kao i  nezakonitim djelovanjem navedenog pakistanskog dr​žavljanina na području Bosne i Hercegovine, priopćilo je Tužiteljstvo.