PRIJE ISTEKA MANDATA Pokreće se postupak razrješenja Sebije Izetbegović

sebija izetbegović, sebija izetbegović, sebija izetbegović, KCUS, sukob interesa , sebija izetbegović, akademsko zvanje, indeks, lažna diploma, sebija izetbegović, Senat UNSA, Odbijena žalba
Fena

Članovima privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upućen je poziv za 1. redovnu sjednicu, saznaje N1.

Među točkama dnevnog reda nalazi se i Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a.

Pored toga, Upravni odbor će razmatrati i prijedlog Odluke o poništenju javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a koji je objavljen 06. 10. 2023. godine.

Jedna od točaka dnevnog reda će biti i razmatranje Zaključaka Vlade županije Sarajevo iz travnja 2023. godine, a koja se tiče zakonite opravdanosti daljnjeg obnašanja funkcije generalne direktorice, u skladu s odgovarajućim pravnim normama. S tim u vezi, razmatrat će se i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za razrješenje Generalne direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović prije isteka mandata tj. prije 9. 1. 2024. godine.

Sjednica je zakazana za ponedjeljak, s početkom u 16 sati.