FOTO  PRIJAVITE ŠTETU Na području Stoca proglašena elementarna nepogoda, nastava skraćena na 30 minuta

Stolac CZ
Hercegovina.info

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković proglasio je danas na području Stoca stanje elementarne nepogode, nakon snažnog potresa koji je u petak navečer pogodio to mjesto.

“Proglašava se stanje prirodne nepogode na području grada Stoca zbog potresa, uslijed čega je došlo do velike štete na javnim, gospodarskim, kulturnim, vjerskim, stambenim i drugim objektima. U svrhu procjene nastalih šteta na području Stoca zadužuje se povjerenstvo za procjenu štera. Konačno izvješće o nastaloj šteti Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta će dostaviti Stožeru civilne zaštite Stolac, navodi se u današnjoj odluci.

Brojni objekti na području Stoca su oštećeni, štetu su pretrpjele sve škole, Dom zdravlja, zgrada policije, brojni stambeni i drugi objekti. Zanimljivo, Čapljinci su do jučer prijavili više štete nego Stočani, premda je Stolac kao bliži epicentru više oštećen i stradao. 

Škole u Stocu danas rade, a nastava je skraćena na 30 minuta. Na fotografijama su zabilježena oštećenja na stolačkim školama.  Iz Civilne zaštite Stolac pozivaju građane da prijave štetu na broj telefona 036 854 666. Upitan kako je moguće da su Čapljinci prijavili više štete nego Stočani Milenko Vujnović ispred Civilne zaštite Stolac kaže da je bio vikend, a da je već jutros broj prijava skočio na 150, a i dalje stižu. 

U najvećem strahu su stanovnici koji imaju objekte ispod Komonjeg brda, no i na tu temu se razgovaralo, te će se iznalaziti rješenja u budućnosti, a Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta će obići taj dio grada. 

Stradali su i mnogi dimnjaci. DVD Stolac zajedno sa Gorskom službom spašavanja tako danas planira ukloniti 4 velika betonska dimnjaka. Prema riječima Slađana Marića zapovjednika DVD Stolac do sada je prijavljeno oko 70 dimnjaka koja trebaju ukloniti. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.