PRIJAVA PROTIV GRADONAČELNIKA IZ HERCEGOVINE Nezakonitom prodajom zemljišta učinjena milijunska šteta?!

Trebinje, Mirko Ćurić, nebojša vukanović
Hercegovina.info

Nebojša Vukanović, zajedno sa zastupnicima svoje Liste za pravdu i red, danas je Javnom okružnom tužlteljstvu Trebinje predao kaznenu prijavu protiv trebinjskog gradonačelnika Mirka Ćurića. Trebinjska oporba optužuje Ćurića da je kršeći zakonom predviđenu proceduru prodao četiri parcele gradskog zemljišta i na taj način oštetio Grad za oko milijun maraka. Oporba tvrdi da je prodaja nelegalna i da je sporan način njenog oglašavanja.

Trebinje,Mirko Ćurić,nebojša vukanović

Šef kluba zastupnika “Liste za pravdu i red”, Đorđe Vučinić kaže da je SNSD obesmislio sve javne konkurse, oglase i licitacije.

Trebinje,Mirko Ćurić,nebojša vukanović

"Cilj licitacije je da se gradsko zemljište proda po što većoj cijeni, a to u Trebinju nije slučaj. Mirko Ćurić je ovom procedurom Grad oštetio za milijun maraka. Konkretno, Ćurić na oglasnoj tabli gradske uprave oglas uopće nije objavio, a na službenoj stranici Grada je isti okačen najmanje četiri dana nakon što je licitacija završena", istaknuo je Vučinić.

Nebojša Vukanović tvrdi da postoje jasni dokazi da je prodaja izvršena nelegalno i da će odgovorni morati odgovarati.

Trebinje,Mirko Ćurić,nebojša vukanović

"Treba reći da je ovaj, da ne pretjeram, ali moram tako reći, razbojnik Mirko Ćurić, nedavno bez oglasa i pratećih odluka prodao trebinjskim tajkunima vrlo atraktivno zemljište na magistralnoj cesti prema Dubrovniku, u naselju Volujac. Ćurić će kad-tad završiti u zatvoru i ostat će bez sve svoje imovine zbog toga što je na ovako drzak način pljačkao imovinu Grada Trebinja. To zemljište zbog kojeg smo podnijeli danas prijavu je prodano za 204 marke, kupila su ga četiri privatnika, a mislim da je baš zbog ovog zemljišta ranije došlo do tučnjave u prostorijama Gradske administracije, bila je i neka licitacija koja je poništena jer se na njoj pojavio neko tko nije bio planiran. Sigurno je da se radi o brutalnoj pljački", rekao je Vukanović.

Kaznena prijava koja je danas podnesena od strane pokreta "Za pravdu i red" je jedna u nizu prijava podnesenih protiv nositelja javnih funkcija u Trebinju. Ostaje da za vidjeti hoće li i kakav sudski epilog dobiti nova kaznena prijava.