PRIČA SLIJEPOG EMRAHA "Malo ću se odmoriti od učenja, a onda se želim zaposliti"

Emrah Tepić slijepi mladić

Emrah Tepić iz Šturlićke Platnice kod Cazina primjer je kako se sve može kada se hoće. Tepić, mladić koji je slijep od rođenja, nedavno je magistrirao na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu, a njegov magistarski rad posvećen je položaju osoba s invaliditetom u BiH.

Tema njegovog magistarskog rada bila je ''Društveno-politički položaj osoba s invaliditetom u BiH''.

Voli istraživati

Tepić je za Avaz govorio o svojim planovima.

"Volio bih da radim nešto što je u vezi s mojom strukom, tj. sa strukom politologa. S obzirom na to da sam ja netko tko voli mnogo da istražuje i analizira, volio bih da radim na analizi dosadašnjeg pravnog okvira kojim se štite i reguliraju prava i položaj osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini", naveo je Tepić.

Dodao je kako bi volio raditi i na izmjenama nepravilnosti u politikama i programima koji se tiču ove populacije te poboljšanju njenog položaja.

"Želio bih primijeniti u praksi sve ono što je zajamčeno Konvencijom UN-a o pravima osoba s invaliditetom i ostalim međunarodnim i domaćim dokumentima", naveo je Tepić.

Učenje jezika

Iako namjerava jednog dana i doktorirati, kaže da neće žuriti s tim.

"Malo ću odmoriti od učenja i posvetim se sebi. Iako dosta dobro govorim engleski i njemački jezik, volio bih u budućnosti da ih usavršim kako bih mogao biti što uspješniji na tržištu rada. Eto, to su otprilike moji planovi za budućnost", naveo je Tepić.

San postao stvarnost

Za Emraha i njegovu majku Zumretu obrana magistarskog je bila svečan, emotivan i uzbudljiv čin.

"Reći ću vam samo da sam presretan, rasterećen i nadasve ponosan što sam konačno postigao uspjeh o kojem sam maštao i što je moj san postao stvarnost, java koja mi je nadohvat ruke. Za mene je to ogromna pobjeda i taj osjećaj se ne može riječima opisati, već se mora doživjeti", kazao je Tepić.

Njegov rad je ocijenjen najinspirativnijim u posljednjih nekoliko godina.