PRIČA IZ HERCEGOVINE Blizanci rezultat petogodišnje borbe za potomstvo

Trebinje blizanci
Hercegovina.info

Koliko može biti teška borba za potomstvo i koliko je ta utakmica neizvjesna, ali u ovom slučaju sa sretnim krajem, danas najbolje znaju Đurđina i Predrag Vukićević.

Poslije petogodišnje borbe za nasljednike, petogodišnje agonije pune briga i strepnji, Đurđina i Predrag su se prije 42 dana ostvarili kao roditelji. I to blizanaca. Vuk i Viktorija su danas, poslije 42 dana došli svom ocu i u svoj grad.

Đurđina je 01.11.2020.godine prebačena u Banjaluku na održavanje trudnoće. Narednih šest mjeseci, njen jedini fizički kontakt su bili doktori i medicinsko osoblje. Zbog specifičnosti situacije, a i zbog pandemije koja hara, Đurđina je svoju trudnoću morala održavati uz sve moguće mjere predostrožnosti.

Trebinje blizanci

"Snaga i pobjeda-Vuk i Viktorija. Osjećam se vrlo uzbuđeno, još uvijek nisam svjesna da sam se vratila u Trebinje i da je sve dobro završeno. Ipak sam šest mjeseci bila, pa može se reći, zatvorena, ali se sve isplatilo. Krajnji cilj je najbitniji“, govori radosna majka, brišući suze i nastavlja: “Da, ovo su suze radosnice i tako Bože zdravlja da bude od sada pa ubuduće.“

Predrag, nije mogao sakriti svoje oduševljenje. Ni suze, ni sreću. Nije ni pokušao. Sreću koju je osjetio kada je vidio svoju suprugu i svoju djecu prvi put kaže da bi poželio svakome. Ponosan na Đurđinu i ističući koliko je ona zapravo heroj u cijeloj ovoj priči, Predrag za Hercegovina.info kaže:

“Poslije šest mjeseci, ovo je moj prvi susret s Đinom, ona sve to vrijeme nije imala kontakt s vanjskim svijetom. Sama se nosila sa svim tim. Mogu slobodno reći da se nijedan muškarac ne bi mogao nositi s ovim, kao što je ona uspjela. Jedna je majka.“

Trebinje i istočna Hercegovina su zahvaljujući zajedničkoj borbi i podršci koju dobivaju iz Udruženja “Bebe“ postalo bogatije za 146 beba.

Ovo je pobjeda Udruženja, pobjeda Trebinja i najveća pobjeda Đurđine i Predraga. Ako ovim svojim primjerom uspiju ohrabriti još parova da ne odustaju, njihova sreća je beskonačna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.