PREVENTIVNE AKTIVNOSTI Policija kontrolirala streljačke klubove

Streljački klub pištolj pucanje
Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova RS jučer je na području cijele Republike Srpske kontroliralo strelišta i streljačke klubove, pri čemu nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Kontrole su rađene u okviru niza aktivnosti pokrenutih u skladu sa zaključcima Prve izvanredne sjednice Vlade RS posvećenih tragičnim događajima u Srbiji, priopćeno je iz MUP-a RS.

Zaprimili više prijava

MUP RS je u proteklih sedam dana zaprimio više prijava, prije svega od nadležnih u školama o potencijalnim prijetnjama učenicima, nastavnicima, uvredama i slično, ali nakon provjere ni u jednom slučaju nije uočena stvarna ugroženost, odnosno osnova za daljnje postupanje policije. 

Policijski službenici će nastaviti s prisustvom u blizini škola, s ciljem preventivnog djelovanja i što boljom komunikacijom s nadležnim u školama, ali i samim učenicima.

Osim navedenog, bit će nastavljena i edukativna predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola o opasnostima upotrebe vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a sve s ciljem podizanja svijesti djece školskog uzrasta o opasnostima i posljedicama koje nosi upotreba vatrenog oružja.