PREUSMJERAVANJE PROMETA U četvrtak počinju radovi na drugoj fazi sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV.

sanacija kralje petra krešimira

Grad Mostar obavijestio je javnost kako planira započeti radove na drugoj fazi obnove Ulice kralja Petra Krešimira IV prema bijelom brijegu.

Planirani početak na izvođenju radova na II fazi projekta: Sanacija Ulice kralja Petra Krešimira IV. u dužini cc 136 metara predviđen je u četvrtak 25. 1. 2024.

U sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje.

Kako je izvijestio izvođač radova HP Investing d.o.o. Mostar zbog izvođenja tih radova u potpunosti će biti obustavljen promet u ulici kralja Petra Krešimira IV.

Tijekom radova izvođač će osigurati alternativni režim prometa kako bi sva vozila hitne pomoć  iz Mostara i drugih općina i gradova koji dolaze u SKB Mostar, kao i sva druga vozila, oblizanim putovima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

Tako će promet vozila prema SKB Mostar i naselju Bijeli Brijeg biti preusmjeren na rutu Avenija – Dubrovačka - Blajburških žrtava - Treće cimske bojne - Ulica dr. Petra Rizza.

sanacija kralje petra krešimira
Nova ruta za vrijeme radova

Prvog i drugog dana početka radova, četvrtak i petak, pripadnici PU Mostar od 07:30 sati do 9,30 sati, kao i od 14:30 do 16:30, regulirat će promet na lokaciji kod ulaza na stadion HŠK Zrinjski, u cilju preusmjeravanja prometa prema SKB Mostar alternativnom rutom.