PRETRESI NA 9 LOKACIJA Meta krijumčari kokaina

PRETRESI NA 9 LOKACIJA Meta krijumčari kokaina

Djelujući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA su na području Sarajeva realizirali pretrese i uhićenja osumnjičenih osoba na ukupno 9 lokacija.

Radi se o akciji koja je povezana sa prošlotjednim uhićenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednom od najvećih zaplijena opojne droge kokain, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na auto-putu Sarajevo-Zenica, prije nekoliko mjeseci. 

Vrijednost zaplijenjene opojne droge kokain, na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina tisuća KM. 

Tužiteljstvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su duže vremensko razdoblje, vršili nabavku opojnih droga, uglavnom sa područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko tržištu u BiH. 

Nakon uhićenja i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.

Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se svim domaćim i međunardnim institucijama i agencijama, koje su pomogle u uspješnoj realizaciji ove opsežne akcije u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga.