PRETRESI NA 13 LOKACIJA U BiH U tijeku međunarodna policijska akcija kodnog imena DM

FUP policajci
Ilustracija/Hercegovina.info

Pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, službenici Federalne uprave policije (FUP) uz asistenciju policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (RS), u okviru operativne akcije kodnog naziva 'DM' provode službene radnje na području Sarajevske i Unsko-sanske županije, te Republike Srpske na ukupno 13 lokacija na teritoriji Bosne i Hercegovine, priopćili su iz Tužiteljstva BiH.

"Aktivnosti se realiziraju pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, a na temelju naredbi Suda BiH. U saradnji sa Europol-om, agencije za provedbu zakona u više europskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Europske unije), provode aktivnosti pretresanja imovine i osoba – osumnjičenih pripadnika međunarodne grupe za organizirani kriminal koja duže vremensko razdoblje djeluje na području zapadne Europe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kaznena djela 'Organizirani kriminal' iz članka 250. Kaznenog zakona BiH u vezi sa kaznenim djelima 'Neovlašteni promet opojnim drogama' iz članka 195. KZ BiH i 'Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe' iz članka 193. KZ BiH", ističe se u priopćenju.

U interesu istrage i međunarodne operacije koja se istovremeno realizira u više zemalja, u ovom trenutku tužiteljstvo ne može davati više informacija za medije.