PRETRESI NA 10 LOKACIJA Ukradeno više četverotočkaša i motornih sanjki, policija pronašla i oružje

Zapljena četverotočkaša
MUP SBŽ

Poduzimajući višemjesečne planske aktivnosti, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Travnik, Sektora kriminalističke policije, postrojbe za specijalističku podršku i drugih nadležnih PU/Policijskih postaja (PP) u suradnji sa nadležnm županijskim Tužiteljstvom i Općinskim sudom Travnik u potpunosti su rasvijetlili šest kaznenih djela 'Teške krađe'.  

Naime, krajem studenog i početkom prosinca 2022. godine u PP Travnik je prijavljeno da su od strane nepoznatog izvršitelja ili više njih na području Babanovca - Vlašića ukradena četiri četverotočkaša (tri marke CF MOTO i jedan marke CAN-AM) i dvije motorne sanke marke Summit X, čiji su vlasnici sa područja Zenice, Jelaha i Cazina, čija se ukupna materijalna vrijednost procjenjuje oko 200.000 KM.

Zapljena četverotočkaša

Po zaprimanju prijava, navedeni policijski službenici su pokrenuli opsežne planske aktivnosti, kojom prilikom su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretrese na 10 lokacija na području Babanovca - Vlašića, Kiseljaka i Busovače, gdje su pored ukradenih predmeta, pronašli vatreno oružje, streljivo, materije za koje se sumnja da su opojne droge, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih kaznenih djela.

Zahvaljujući ovim, ali i drugim aktivnostima, policijski službenici su uspjeli u potpunosti rasvijetliti sva navedena kaznena djela, te pronaći sve ukradene četverotočkaše i motorne sanke, koje će biti vraćene vlasnicima.

Zbog sumnje da su počinili ova kaznena djela slobode je lišeno devet osoba (I.M., E.H., A.K., S.H., I.M., D.V., M.Ć.), od kojih je za tri osobe (M.V., E.O. i A.B.) određen jednomjesečni pritvor od strane Općinskog suda Travnik. Na osnovu raspisane tjeralice Općinskog suda Travnik osumnjičeni E.O. je lišen slobode na graničnom prijelazu, nakon čega mu je određen pritvor, dok je za A.B. tjeralica još aktualna.

Zapljena četverotočkaša

O složenosti navedenih kaznenih djela najbolje govori podatak da su svi ukradeni četverotočkaši i motorne sanke pronađeni na različitim lokacijama na području Travnika, Kiseljaka, Busovače, Fojnice, Ilidže i Zenice, te da su ih osumnjičeni u više navrata premještali sa jedne lokacije na drugu, kako bi onemogućili njihov pronalazak. Tijekom realizacije navedenih aktivnosti ostvarena je suradnja sa MUP-a Zeničko - dobojske županije i MUP-om Sarajevske županije.

U nastavku aktivnosti, na području Vlašića od osumnjičenog V.B. privremeno je oduzeto 13 četverotočkaša zbog neposjedovanja odgovarajuće dokumentacije. Također, u pretresu kuće na području Kiseljaka, koju koristi osumnjičeni I.M. pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga, dok je u pretresu kuće koju koristi osumnjičeni M.V. pronađeno vatreno oružje – puška i 20 komada metaka kalibra 5,56 mm.

Protiv osumnjičenih osoba je nadležnom županijskom Tužiteljstvu podnesen Izvještaj o počinjenju navedenih kaznenih djela, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.