PRESUDA DRVOKRADICI Milan Ćulibrk dobio devet godina zatvora za brutalno ubojstvo hrvatskog povratnika Marka Mišića

Marko Mišić
KTA

Milan Ćulibrk (23) osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na devet godina zatvora zbog ubojstva Marka Mišića (68) iz naselja Brezici kod Dervente, kojeg je lani udario traktorom i zatim pretukao sa maloljetnikom N. J., te je čovjek nakon mjesec podlegao od ozljeda.

Ovom nepravomoćnom presudom, u izrečenu kaznu zatvora optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 13. listopada 2023. godine od 15 sati.

Njemu je produžen pritvor koji može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne protekne vrijeme trajanja kazne izrečene u prvostupanjskoj presudi.

"Od optuženog M. Ć. su oduzeti predmeti upotrijebljeni za izvršenje kaznenog djela - traktor IMT 558, bez kabine i bez registarskih oznaka, vlasništvo D. Ć. crvene boje, sa vitlom, na kućištu mjenjača, na prednjem dijelu traktora izgrađena improvizovana željezna korpa, vitlo na traktoru koje je ručne izrade sa oznakom 7T, navodi se u presudi.

Prema presudi, on je  12. listopada 2023. godine oko 19 sati zajedno sa maloljetnim N. J. isjekao ogrijevno drvo na parceli nepoznatog vlasnika koje je prevozio traktorom.

"Kada su drva izvozili na nekategorizirani makadamski put zvani ‘Put ambulanta Perko‘, oštećeni M. M. je stao ispred traktora u namjeri da ih zaustavi. Osumnjičeni M. Ć. je u namjeri da oštećenog liši života krenuo traktorom IMT 558 na oštećenog", navodi se u presudi.

Kako se ističe,  prednjim dijelom traktora udario je žrtvu koja je pala na zemlju, nakon čega je maloljetni N. J. uzeo komad drveta, te mu zadao nekoliko udaraca u predjelu glave i tijela – grudnog koša. Potom mu je zadao nekoliko udaraca nogom u predjelu tijela. Zatim je optuženi sišao sa traktora, te ga i on tukao nogama po tijelu.

Nesretni čovjek  je zadobio tešku ozljedu u vidu krvnih podljeva na gornjoj prednjoj lijevoj strani prsišta, lijevom ramenu, lijevoj nadlaktici i bočnoj strani prsnog koša lijevo, te prijelom od 2-7 rebra lijevog prsišta, dvije razderne rane na tjemenu glave lijevo, te prijelom svoda i baze lubanje tjemeno sljepoočno lijevo, te krvarenje na desnoj poluci mozga.

Od tih ozljeda je 14. studenog 2023. godine, preminuo u bolnici "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu. Optuženi je ovom presudom oslobođen od obveze plaćanja troškova kaznenog postupka i oni padaju na teret proračunksih sredstava Republike Srpske. 

U ovom slučaju oštećena L. M. sa imovinskopravnim zahtjevom upućena je na parnični postupak, pišu Nezavisne.