Prepolovio se broj zaraženih u BiH; HNŽ bilježi šest novih slučajeva

Test covid-19
Ilustracija

Virusom korona u Federaciji BiH zaražene su još 124 osobe, priopćio je Krizni stožer ministarstva zdravstva FBiH. Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 890 uzoraka. Prijavljena su i dva smrtna slučaja, a radi se o ženskim osobama iz Goražda (1946.) i Kalesije (1946.).

Najviše zaraženih i danas je u Tuzlanskoj županiji 46 i Županiji Sarajevo 48, zatim 11 u Srednjobosanskoj, po šest u Unsko-sanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj, četiri u Bosansko-podrinjskoj i po jedan u Zeničko-dobojskoj i Posavskoj županiji.

Ukupno su u Federaciji BiH od početka epidemije izvršena 67.634 testiranja.

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata testirano je 265 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 34 osobe.

Riječ je 20 muškaraca i 14 žena, od kojih je šest mlađe, 22 srednje i šest osoba starije životne dobi, priopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske, piše Srna.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Bijeljine, četiri iz Sokoca, po tri iz Zvornika, Trebinja, Doboja, Dervente i Šipova, dvije iz Istočnog Sarajeva i po jedna iz Pala, Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva i Teslića. Na virus korona od početka pandemije testirano je 41.792 osoba.