PRENJ Drugi alpinist spašen, uz pomoć helikoptera danas se nastavlja akcija izvlačenja tijela smrtno stradalog

PRENJ Drugi alpinist spašen, uz pomoć helikoptera danas se nastavlja akcija izvlačenja tijela smrtno stradalog
GSS

Nakon što su ekipe GSS-a uspjele doći na mjesto nesreće te osigurati transportno sredstvo i osigurati sigurno izvlačenje i spuštanje unesrećenog alpiniste, drugi alpinist, koji je bio na lokaciji kad se lavina dogodila, je u 19:30 sati u pratnji GSS-a bio u podnožju planine, navedeno je kasno sinoć iz GSS-a.

Spašavatelji će u ponedjeljak ujutro nastaviti izvlačiti tijelo stradalog planinara na planini Prenj uz pomoć helikoptera, potvrđeno je za Klix.

"Ušlo se u mrak. Procjena je da je veliki rizik nastaviti evakuaciju. Pratila se meteoprognoza. Ujutro se najavljuje manje vjetra. Bit će sve pripremljeno da helikopter Oružanih snaga BiH nastavi evakuaciju tijela. Ekipe se trenutno povlače s mjesta nesreće i bit će potrebno nekoliko sati da se vrate", kazao je sinoć predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić.

Lavina je u nedjelju ujutro na Prenju zatrpala dvojicu planinara Radu Šimića i Admira Andelića. Tom prilikom Šimić je smrtno stradao, a Andelić nije životno ugrožen.

Rade Šimić je radio kao kontrolor i časnik za materijalno-financijske poslove u Oružanim snagama BiH. U Tuzli je završio Ekonomski fakultet s najboljim prosjekom, a kako je kazao, prilika da bude u Oružanim snagama pomogla mu je u namjeri da ostane živjeti u BiH.