PREMIJER LIGA BIH Političari na tribinama, navijači na zidovima, korone negdje ima, a negdje nema

Premijer Liga BiH pregled, vijesti
Ilustracija/Hercegovina.info

Odigrano je pretposljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. FK Borac novi je prvak Bosne i Hercegovine. Banjolučani su naslov prvaka osigurali pobjedom protiv Tuzla Cityja na domaćem terenu. No, ambijent u kojem je igrao Borac posebna je priča. Igrači Marka Maksimovića igrali su pred odlično ispunjenim tribinama. Sve je podsjetilo na vrijeme prije koronavirusa. Pandemije kao da nikad i nije bilo. Naravno, to nas sve skupa treba veseliti, neka nam se virus više nikada ne vrati.

No, Borcu je Savez uoči ove utakmice izašao u susret. Savez na čijem je čelu dojučerašnji predsjednik Borca, a sada predsjednik NS BiH Vico Zeljković.

Nakon što je Stožer za izvanredne situacije Republike Srpske donio odluku da navijači mogu biti na tribinama, Savez je odlučio učiniti ustupak Borcu i dozvoliti mu da pusti publiku na stadion. Moramo zaista pohvaliti atmosferu koji su stvorili domaći navijači popularni 'Lešinari'. Baš onako kako priliči proslavi naslova.

vijesti,Premijer Liga BiH pregled

Nisu to učinili u Savezu kada je Županija Zapadnohercegovačka dozvolila sportskim klubovima u toj županiji, pa je NK Široki Brijeg bio zakinut za podršku. No, s obzirom na to da je Savez izašao u susret  Borcu, i Široki Brijeg je jučer ni kriv ni dužan nakon 440 dana imao podršku s tribina.

vijesti,Premijer Liga BiH pregled

NK Široki Brijeg uz podršku navijača do pobjede

I sve to samo 18 kilometara od Mostara. Stadioni Zrinjskog i Veleža jučer su bili prazni budući da Federacija nije dozvolila povratak navijača na tribine (ŽZH zbog proglašenog stanja nesreće odlučuje samostalno). Na tribinama mostarskih premijerligaša tako su bili funkcioneri klubova i poneki političar s privilegijom poput premijerice Fadila Novalića koji je iz lože bodrio Velež i obećao mu daljnju potporu Vlade Federacije.

vijesti,Premijer Liga BiH pregled

Zbog nelogičnih odluka navijači Zrinjskog i Veleža ostali su na zidovima van stadiona.

vijesti,Premijer Liga BiH pregled

Ultrasi su Zrinjski bodrili s parkinga iznad stadiona

vijesti,Premijer Liga BiH pregled

'Red Army' su sebi našli 'tribinu' van stadiona.

Unatoč svemu, lijepo je bilo vidjeti navijače u Banja Luci i na Pecari. Nadamo se kako ćemo iduću sezonu gledati u znatno ljepšem ozračju, onom pravom nogometnom, bez privilegija za pojedine klubove i političare, a virus neka nam se više nikada ne vrati. Banja Luku je već napustio.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.