PREKRŠAJ Ako ste nepropisno parkirali na mjesto za invalide, od danas je kazna 200 KM

Parking za invalide
Hercegovina.info

Zakon o većim kaznama za parkiranje na mjesta za osobe sa invaliditetom od danas je stupio na snagu što podrazumijeva da će kazne za takav prekršaj iznositi 200 KM.

Inicijativu je pokrenuo zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović. U travnju ove godine zakon je bio izglasovan u Predstavničkom domu, piše Klix.

Kasnije, 15. lipnja i Dom naroda Parlamenta BiH je usvojio izvještaje zajedničkih komisija oba doma Parlamenta o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini čime je zakon i usvojen. U ovim izmjenama predviđeno je da se za nepropisno parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom kažnjava financijski sa 200 KM.

Još jedan od propisa koji se tiču parkinga za osobe sa invaliditetom je u parlamentarnoj proceduri. Odnosno, u Predstavničkom domu BiH je jednoglasno usvojen Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama u BiH, s ciljem da i osobe sa invaliditetom od 80 posto i više, imaju pravo na znak pristupačnosti.

Magazinović je najavio i da će krenuti u provjere lažnih naljepnica, te tko ih proizvodi, ukoliko je to istina.