PREKIDA SE GENERALNI ŠTRAJK Vlada HNŽ dala suglasnost na Kolektivni ugovor sa zdravstvenim djelatnicima

Prosvjedna šetnja zdravstvenih djelatnika

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj je, 2. sjednici usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Prijedlog Kolektivnoga ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika s područja zdravstva na području HNŽ-a, kao i uvjetima i roku primjene. Za potpisivanje Kolektivnoga ugovora ovlašten je resorni ministar dr. sc. Milenko Bevanda, priopćeno je danas iz Vlade HNŽ.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva financija, usvojila Dokument okvirnoga proračuna HNŽ-a za razdoblje od 2024. do 2026. godine.  Pri izradbi toga dokumenta, Vlada se koristila ranije usvojenim smjernicama ekonomske i fiskalne politike za isto razdoblje, u kojima su sadržani mikroekonomski pokazatelji i realni prihodi, kao i okvir za predstojeće srednjoročno razdoblje, priopćeno je.

Svečano potpisivanje Kolektivno ugovora bit će u ponedjeljak 27. studenog u 13 sati, a generalni štrajk bit će prekinut u utorak.

Podsjetimo, zdravstveni djelatnici u HNŽ-u u generalnom štrajku su od 2. studenog, a njime su tražili povećanje plaća u iznosu od 30 posto.