FOTO  Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara razgovarao s predstavnicima njemačke Zaklade Hanns Seidel

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara razgovarao s predstavnicima njemačke Zaklade Hanns Seidel
...Zaklade Hanns Seidel koja djeluje unutar obitelji Europskih pučkih stranaka u više od 60 zemalja svijeta.

Dr. Klaus Fiesinger, regionalni direktor za Jugoistočnu Europu, Henning Senger, šef Odjela za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu, Kavkaz i Srednju Aziju i mr. sc. Aleksandra Markić Boban, ravnateljica Ureda Zaklade u Zagrebu, upoznali su Predsjednika Federacije BiH s radom političke Zaklade Hanns Seidel čiji je osnovni cilj poticanje međunarodnog dijaloga i razumijevanja, europskog ujedinjenja, demokratskog i građanskog obrazovanja.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara zahvalio je Zakladi na dosadašnjem angažmanu u pomoći BiH i istaknuo kako je Federaciji BiH i BiH potrebna Europska unija, a uz to provedba odluka Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, promjena Ustava Federacije BiH i izmjena Izbornog zakona i kroz ove promjene uspostava mehanizama koji će svakom narodu i pojedincu u Federaciji BiH i BiH omogućiti ostvarivanje prava na razini europskih država.