PREDMET BIJELI BRIJEG Nova pobjeda stanara, Gradu novi nalog da mora obnoviti postupak

Bijeli Brijeg zgrada Joks ponovno postupak

Ministarstvo građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije po drugi je puta gradskom urbanizmu vratilo vrući krumpir – zgradu na Bijelom Brijegu i naložilo ponovni postupak.

"Urbicidaši Ljube Bešlića ovdje su izdali nelegalne dozvole, bez konzultacije sa stanarima. Nakon mnogih članaka i aktivizma stanara koji su tražili uključenje u postupak nadležno ministarstvo naložilo je Gradu obnovu postupka. Kordićevi urbanisti su isprva ignorirali rješenje ministarstva, da bi na koncu prepisali metodu Bešlićevih urbanista i napisali zaključak da stanari koji se bune nisu ovlaštene osobe, odnosno dijeli ih prometnica. Ministarstvo poništava ovaj zaljučak, te nalaže urbanizmu novi postupak", navodi se u priopćenju stanara.

 Bijeli Brijeg zgrada Joks ponovno postupak

Ovo je još jedna u nizu pobjeda stanara, koji ovih dana očekuju podizanje optužnice zbog izgradnje ove zgrade. Inače, upitani zašto se ne obnavlja postupak na Bijelom Brijegu, iz Grada Mostara mjesecima nisu odgovarali. O svemu smo obavijestili i Instituciju ombudsmena u Mostar. U konačnici odgovaraju da su donijeli zaključak koji je ovim rješenjem poništen. Kupovini vremena i odlaganju ovog problema konačno je došao kraj.

Bijeli Brijeg zgrada Joks ponovno postupak