PREDMET BIJELI BRIJEG – FUP privodi izvješće kraju, u tijeku ispitivanje osumnjičenih

Bijeli brijeg urbanizam joks
hercegovina.info

Tužiteljstvo HNŽ još nije zaprimilo izvješće o izvršenom kaznenom djelu od strane Federalne uprave policije kada je u pitanju bespravna izgradnja na Bijelom Brijegu, ali je Tužiteljstvo obaviješteno da se izvješće privodi kraju i uskoro će biti dostavljeno Tužiteljstvu na daljnje postupanje, potvrđeno je iz Tužiteljstva HNŽ za Hercegovina.info.

Ispitivanje osumnjičenih je u tijeku.

“Kaznena prijava je dostavljena FUP-u, službenici postupaju po njoj, i poduzeto je više istražnih radnji, pri čemu je izuzeta dokumentacija iz Gradske uprave Grada Mostara. U tijeku je ispitivanje osumnjičenih, i saslušanje svjedola oštećenih a jedan dio osoba je već saslušan”, kaže za Herecegovina.info glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič.

Stanari Bijelog Brijega kazneno su prijavili bivšeg gradonačelnika Mostara koji je u međuvremenu preminuo, šefa službe za građevinske propise Zdravka Čuljka, koji je na odlasku u mirovinu, te urbanističko građevinskog inspektora, jer je propustio utvrditi brojne prospute investitora.

“Nakon što Tužiteljstvo HNŽ zaprimi izvješće o postupanju, odnosno o počinjenom kaznenom djelu, te nakon analize kompletne dokumentacije postupajući tužitelj će odlučiti o daljnjem tijeku istrage, pa tako i u odnosu na u međuvremenu preminulu osobu”, zaključili su iz Tužiteljstva.