Predložen pritvor za Crnogorca što je uhvaćen u BiH sa 55 kilograma skunka

Predložen pritvor za Crnogorca što je uhvaćen u BiH sa 55 kilograma skunka
GP BiH

Tužiteljstvo BiH priopćilo je da je upućen prijedlog pritvora za Crnogorca u čijem je vozilu na graničnom prijelazu Gradiška zaplijenjeno oko 55 kilograma tvari koja asocira na opojnu droge marihuana 'skunk'.   

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon zaprimljenog izvješća Granične policije BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Marka Danilovića, (1999.), državljanina Crne Gore.

Osumnjičeni je lišen slobode, nakon što je pregledom vozila kojim je upravljao, otkrivena i oduzeta količina od oko 55 kilograma tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana - 'skunk', namijenjenu ilegalnom narko tržištu u zemljama EU.

Ova količina opojne droge, otkrivena je u skrivenim pregradama u teretnom motornom vozilu registarskih oznaka Crne Gore, a na ilegalnom tržištu u zemljama na području EU, dostiže cijenu od više stotina tisuća KM.

Vozilo i opojna droga su oduzeti sukladno naredbi Suda BiH, a za osumnjičenog je predloženo određivanje mjere pritvora, jer se radi o stranom državljaninu, koji bi odlaskom iz BiH, postao nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Rad na ovom predmetu se intenzivno nastavlja, navedeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.