PREDLOŽEN PRITVOR Slovenci na benzinskim crpkama plaćali proizvode lažnim eurima

Lažni novac euri
Ilustracija/Screenshot

Predložen je pritvor za dva državljanina Slovenije zbog sumnje da su na benzinskim crpkama proizvode plaćali lažnim eurima te tako plasirali veće količine krivotvorenih novčanica u BiH.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon provedene akcije i lišenja slobode dvije osobe osumnjičene za plasiranje veće količine krivotvorenih novčanica valute euro na području Doboja i Prijedora, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.  

Pritvor je predložen za osumnjičene Tovilović Kalamanda Stefan Mariano (1999.) iz Ljubljane i Okorn Art (2003.) iz Kranja, državljane Republike Slovenije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su početkom mjeseca travnja ove godine, veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od po 200 eura, stavili u opticaj kao pravi u više navrata prilikom plaćanja različitih proizvoda na više benzinskih crpki na području općine Doboj i Prijedor.

Mjera pritvora je predložena zbog opasnosti od bijega osumnjičenih koji su strani državljani, te bi odlaskom iz BiH postali nedostupni Tužiteljstvu i Sudu BiH.

Osumnjičeni se terete da su počinili kazneno djelo krivotvorenje novca.