PREDIZBORNI BLEF Dodik se hvalio da mu je Putin sredio plin po prijateljskoj cijeni, no Gazprom bi idući tjedan mogao poslati novu cijenu

PREDIZBORNI BLEF Dodik se hvalio da mu je Putin sredio plin po prijateljskoj cijeni, no Gazprom bi idući tjedan mogao poslati novu cijenu

Ruska tvrtka za isporuku nafte i plina „Gazprom“ još sarajevskom „Energoinvestu“ nije poslala novu cijenu plina, koja bi trebala biti na snazi za predstojeću sezonu grijanja.

Istekao rok

U „Energoinvestu“ su očekivali da će nova cijena biti poznata do 1. listopada, što je bio slučaj prethodnih godina.

Trenutna cijena vrijedila je do kraja trećeg kvartala, odnosno do 30. rujna, i za sada je nepoznato koju će cijenu plaćati građani FBiH.

Prema informacijama „Avaza“, u „Energoinvestu“ očekuju da će novu cijenu dobiti do kraja tjedna, eventualno početkom narednog. O svemu se mora obavijestiti i Vlada FBiH.

S obzirom na aktualnu situaciju i cijene plina na tržištu, realno je očekivati višu cijenu. No, za koliko ćemo plaćati više po kubnom metru, preostaje nam vidjeti

Dodikov blef

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je nedavno, nakon susreta s Vladimirom Putinom, da je zamolio predsjednika Rusije za prijateljsku cijenu, što su stručnjaci nazvali blefom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, “Gazprom” je u srpnju već izvršio korekciju cijena pozivajući se na promjene u kretanju naftnih derivata u posljednjih devet mjeseci, zbog čega je plin u FBiH poskupio za 23 posto.