Predao se muškarac koji je bio svjedok ubojstva policajaca u Sarajevu, sve je ispričao

Ubojstvo policajaca Sarajevo
Klix

Aleksandar Macan, osumnjičeni za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji se predao se u četvrtak Tužiteljstvu Sarajevske županije (SŽ), kako stvari stoje, navodno nije sudjelovao u ubojstvu sarajevskih policajaca.

To je i razlog zašto se odlučio predati Tužiteljstvu SŽ, navodi 'Dnevni avaz'. U iskazu, koji je dao Tužiteljstvu SŽ, to je između ostalog i sam priznao.

Macan ne spori da je kobne noći bio na Alipašinom Polju u Sarajevu, ali je rekao da nije sudjelovao u ubojstvu policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, koje se dogodilo 26. listopada 2018. godine.

'Avaz' saznaje da je vozilo, koje su koristile ubojice, crni Seat Leon, rastavljen u dijelove. Uništena je i puška, iz koje je pucano na Šehovića i Vujinovića. Duško Tomić odvjetnik Aleksandra Macana, za kojim je bila raspisana i tjeralica a koji se predao istražnim organima, kazao je za 'Dnevni avaz' da je u potpunosti zadovoljan iskazom njegovog branjenika.

"Macan je dao iskaz s kojim sam zadovoljan u potpunosti, a vidim da su i tužitelji. O detaljima ne mogu govoriti. Ali, on nije pucao u policajce. To sam ga odmah pitao. Ne bih mogao braniti nekoga tko je pucao u policajce. On je bio tu, ali je sudjelovao u krađi vozila. Sve će se vrlo brzo razjasniti. On je doslovce nacrtao šta se dogodilo, a to se nakon provjere potvrdilo točnim", rekao je odvjetnikTomić.

Sada je ostalo, da se optužnica napiše jer su poznata imena svih osumnjičenih, među kojima su i njihovi pomagači. Pitanje je koji će biti Macanov status i hoće li biti optužen za tešku krađu i dobiti status svjedoka.