PREDALI ZAHTJEV Mještani mostarskog naselja traže postavljanje radarske kontrole na M-17

Prometna nesreća Bijelo polje
hercegovina.info

Mještani mostarskog naselja Potoci uz magistralnu cestu M-17 traže da se postave dva radara zbog prebrze vožnje i brojnih nesreća koje su se dogodile na toj dionici.

Uz prikupljene potpise građana, svoj zahtjev predali su Gradu Mostaru kojim traže da se uz suradnju s MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije osigura postavljanje radarske kontrole.

Dva kritična mjesta

Kako mještani Potoka ističu, najkritičnije točke su kod katoličke crkve Presvetog Srca Isusova te kod građevinskog poduzeća Domogradnja.

''Svjedoci smo dodatnog opterećenja cesta i pojačane cirkulacije automobila na području naše županije te nije zaobišlo ni naše naselje Potoke. U posljednjih pet godina je na toj dionici bilo desetak teških prometnih nesreća, kako automobila tako i stradanja biciklista i pješaka. Njihov uzrok su bile vožnje neodgovornih pojedinaca koji posebno u noćnim satima prolaze ovom dionicom brzinom od 130 do 150 km/h i ovo se kontinuirano nastavlja'', objašnjavaju mještani.

''Potrebno je podsjetiti kako je to tijekom dana vrlo frekventna prometnica kojom i djeca idu na putu do škole, prodavnice i dječjeg igrališta pored crkve. Posebno smatramo kritičnim pravac od samostana časnih sestara do policijske postaje'', ističu.

''Kako bi sačuvali živote i imovinu, molimo vas da žurno postavite radarsku kontrolu na dvije najkritičnije točke: kod crkve i kod prodavnice građevinskog materijala Domogradnja'', zaključuju mještani u svom zahtjevu.

Podsjećamo, u posljednjoj prometnoj nesreći, koja se dogodila u ovom naselju, ozlijeđene su četiri osobe. 'Udaranje po džepu', odnosno novčane kazne za prebrzu vožnju najčešće se pokažu kao najbolje rješenje u ovakvim slučajevima, pa se nadamo kako će nadležni imati sluha za opravdane zahtjeve svojih građana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.