PRAVOMOĆNA PRESUDA Odvjetniku iz Širokog Brijega sedam mjeseci zatvora uvjetno

Sud sudski čekić
Ilustracija/Pexels

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju optuženika Branka Ivankovića iz Širokog Brijega, zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja i krivotvorenja isprave. 

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Branku Ivankoviću je izrečena uvjetna osuda, utvrđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 7 /sedam/ mjeseci s rokom provjeravanja od 2 /dvije/ godine. 

Branko Ivanković je u razdoblju od 15. 1. 2019. do 19. 2. 2019., kao punomoćnik – odvjetnik Z. I. iz Širokog Brijega, zastupajući njegove interese pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu, zlouporabio dato ovlaštenje. Naime, Branko Ivanković je na ime usluga koje je pružao od V. L. primio iznos od 840,00 KM, ali Z. I. nikada nije obavijestio o tome, niti mu je predao navedeni novac.

Branko Ivanković je kao odvjetnik zajedno s V. L. krivotvorio potvrdu u kojoj je navedeno da je Z. I. u cijelosti isplatio dug prema odvjetničkom uredu Ivanković iz Širokog Brijega, a potom je V. L. koja je priznala počinjenje kaznenog djela i svjedočila protiv Branka Ivankovića tu krivotvorenu potvrdu zajedno s ostalom dokumentacijom predala Općinskom sudu u Širokom Brijegu. 

Presudu je potvrdio Županijski sud u Širokom Brijeg, čime je ona postala pravomoćna i protiv iste nije dozvoljena žalba.