PRAVI HEROJI Boško i Bojan spasili život petogodišnjem dječaku na bazenu

Bojan i Boško spašavanje dječaka Trebinje
Herceg Sport

Svaki čovjek nosi svoju priču, ali Bojan Todorović i Boško Milenković prije dva dana postali su pravi heroji Trebinja. Ovi hrabri momci, Bojan iz Amerike, Boško iz Trebinja, našli su se na Bregovačkom bazenu kako bi se osvježili. Njihova hrabrost i odlučnost su došli do izražaja kada su se suočili s dramatičnom situacijom na bazenu. Petogodišnji dječak je bio u opasnosti od utapanja, a Bojan i Boško su trenutno reagirali, bez razmišljanja o vlastitoj sigurnosti.

Boško je ispričao za Hercegovina.info svoje sjećanje na trenutak spašavanja.

"Začuo sam vrisak i odmah sam skočio u bazen. Izvukao sam dječaka na obalu, a Bojan je brzo priskočio da mi pomogne u reanimaciji. Dijete je već bilo pomodrilo u licu i bez pulsa. Bila je jeziva situacija. Hvala Bogu, sve se završilo sretnim krajem."

Tek nakon dramatičnog spašavanja, Bojan i Boško su postali svjesni težine trenutka i da su zapravo spasili jedan mladi život.

Bojan i Boško spašavanje dječaka Trebinje

"U tom trenutku nismo razmišljali o tome, to je bila samo naša reakcija na novonastalu situaciju. Vidio sam kako Boško ulazi u vodu zajedno s majkom i izvlači dijete. Dijete je izgledalo kao da ne daje znakove života. Pružali smo mu masažu srca i pružali prvu pomoć oko 4-5 minuta, sve dok hitna pomoć nije stigla. U trenutku kada je hitna pomoć došla, dijete se povratilo. Hvala Bogu što smo bili tu, na pravom mjestu u pravo vrijeme", kaže Bojan.

Ova hrabra situacija pokazuje da u svakom gradu ima junaka koji su uvijek spremni pomoći. Ističe se važnost neokretanja glave u takvim situacijama i davanje svega od sebe kako bi se pomoglo drugima.

"Obično ljudi budu u šoku i čekaju da netko drugi pomogne. Mislim da je važno zadržati prisebnost i ne dopustiti da nas strah savlada, jer strah je blokada koja može biti kobna", dodaje Bojan.

Roditelji dječaka koji je spašen su bili zahvalni Bojanu i Bošku za njihov herojski čin.

"Majka dječaka me nazvala kako bi se zahvalila. Naravno, nije bilo potrebe, ali žena je bila u velikom šoku, gledajući svoje dijete izvan svijesti kako ulazi u vozilo hitne pomoći. Bila je uistinu jeziva scena i ne bih poželio nikome da se nađe u njenoj situaciji", ističe Boško.

Na kraju, nema ništa ljepše od spašavanja jednog života. Bojan i Boško su ispunjeni unutarnjim zadovoljstvom i ponosom zbog svog herojskog čina. Srećom, stanje dječaka je dobro, pa su ga posjetili u bolnici. Dijete se igra i oporavlja zahvaljujući hrabrosti i brzoj reakciji ovih neustrašivih momaka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.