POZIV GRAĐANKAMA I GRAĐANIMA MOSTARA Potpišite peticiju i pokažite hrabrost u borbi za vraćanje otetog parkinga!

Vratimo oteti parking građanima Bura info
Udruga Bura info

Drage sugrađanke i sugrađani,

Svjesni smo da je naš grad, Mostar, suočen s velikim izazovima u vezi s gubicima javnih prostora koje smo dugo koristili bez ikakvih problema. Jedan od najvažnijih izazova s kojim se trenutno suočavamo je oduzimanje parking prostora građanima koji su stanari i vlasnici stanova u Mostaru.

Sjećate li se vremena kada smo bezbrižno koristili prostor oko naših zgrada za parkiranje? Sada nam je taj prostor nepravedno oduzet, a Grad Mostar pokušava profitirati na našu štetu. Kako bi naplatili parking, uknjižili su zemljište na sebe.

Potencijalno nelegalnim naplaćivanjem parkiranja na tim prostorima, Grad Mostar je preuzeo kontrolu nad zemljištem oko zgrada, koje je oduvijek bilo namijenjeno i korišteno za parkiranje stanara.

SIZ stanovanje, termin zaostao iz bivše države, a koji je označavao područje oko zgrada koje pripada stanarima, koncem prošle godine prešao je na Grad Mostar. Uknjižba Grada Mostara na SIZ bila je dvadeset druga točka 28. sjednice Grada Mostara i prošla je sasvim neprimjetno.

Sadržaj se učitava...

Ovom točkom, koju je Grad nazvao “izmjenama i dopunama Odluke o usklađivanju upisa titulara na nekretninama u posjedu Grada Mostara”, sebi je priskrbio zemljište oko zgrada, gdje su se stanari oduvijek parkirali, kako bi ga naplaćivao kroz Mostar Parking, uknjiživši ga na sebe, a ne na stvarnog vlasnika.

Time su građani Mostara koji su postali vlasnici ili korisnici stanova u našem gradu izgubili pravo na parking prostor koji je osigurao graditelj zgrade kupnjom zemljišta. Stručnjaci su jasno istaknuli da ne postoji pravna osnova za naplatu parkiranja na tim prostorima oko zgrada.

Pozivamo te da se pridružiš našoj borbi za vraćanje otetog parkinga građanima u Mostaru. Tvoj potpis na ovoj peticiji bit će ključan korak prema promjeni!

Potpisivanjem peticije izražavaš podršku i solidarnost s našom zajednicom, te šalješ jasan signal Gradskom vijeću grada Mostara da se ne slažeš s ovim nepravednim postupkom koji umjesto da doprinosi rješenju mirujućeg prometa u našem gradu služi kao dodatni harač na već ionako iscrpljene obiteljske proračune Mostarki i Mostaraca.

Prikupljene potpise ćemo predati Gradskom vijeću kako bismo zahtijevali stavljanje na Dnevni red Izmjene Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta u Gradu Mostaru.

Budi hrabar/hrabra, uključi se i pokaži svoju podršku! Potpiši peticiju za vraćanje otetog parkinga građanima u Mostaru i zajedno ćemo izboriti pravdu!

S tvojim potpisom, korak smo bliže povratku prava građanima Mostara!

Online peticiju možete potpisati OVDJE