Požarna linija kod Prozora duga 20 kilometara, vatra prijeti i kućama

Požarna linija kod Prozora duga 20 kilometara, vatra prijeti i kućama
Hercegovina.info/arhiv

Na području općine Prozor-Rama aktivno je nekoliko požara, a neki od njih prijete i naseljenim mjestima, kazao je Feni šef Civilne zaštite Prozor-Rama Pero Kovačević, upozorivši da je požarna linija duga preko 20 kilometara. 

"Imamo šest - sedam aktivnih požara, a najkritičnije je kod sela Krančići. Vatra je došla skoro do kuća...Borba je od jučer", kazao je Kovačević, dodavši da vatrogasci i mještani zajedničkim snagama gase požar. 

Podsjetio je kako su još u utorak zatražili pomoć Oružanih snaga BiH, od kojih do sada nisu dobili nikakve informacije. Po njegovim riječima, požarna linija sveukupno ima više od 20 kilometara, a vatrogasci koji su na terenu već deset dana se bore s vatrenom stihijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatrogasci se već deset dana ne vraćaju s terena, vatra prijeti naseljenim mjestima pa moraju dežurati čitavu noć", naveo je Kovačević. Izrazio je bojazan da bi požari mogli izmaknuti kontroli jer su vatrogasci iznemogli zbog težine terena i veličine vatrene linije.

"Imamo 15-ak vatrogasaca, jednu cisternu za vodu i dva vozila s manjom količinom vode. Većina te vode se nosi u naprtnjačama radi nepristupačnosti terena, a vatrogasci su iznemogli", rekao je šef Civilne zaštite Prozor-Rama.