POŽARNA LINIJA 12 KILOMETARA Vatra kod Trebinja prijeti selima, zatražena zračna pomoć

Vatrogasci Trebinje požar
Vatrogasno-spasilačka jedinica

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je Srni da je ovaj servis dobio i poziv za gašenje požara na području grada Trebinja. Kusturić je naglasio da Helikoptereski servis ima i poziv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i Civilne zaštite za gašenje požara na području ovog grada, jer se vatra približava selima.

Požar na području planine Bijela gora iznad trebinjskog naselja Lastva i dalje je aktivan i spušta se prema selima Orovac i Skočigrm, ali trenutno ne ugrožava naselja i imovinu mještana, rekao je Srni zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva 'Lastva' Miloš Vučurević.

Prema njegovim riječima, postoji još jedan krak požara koji dolazi od crnogorskog sela Vilusi. "Požar trenutno ne ugrožava naselja i imovinu, a gori nisko raslinje i crnogorična šuma", rekao je Vučurević.

On je dodao da bi popodne u gašenju požara trebao pomoći i helikopter Helikopterskog servisa Srpske.

Prema njegovim riječima, na terenu su, osim vatrogasaca, i pripadnici Centra za gazdovanje kršom, šumari i mještani koji im pomažu.

Požar u rejonu Bijele gore na crnogorskoj teritoriji istočno od grada, izbio je prije 14 dana usljed udara groma, a požarna linija je oko 12 kilometara.