POŽARI U ISTOČNOJ HERCEGOVINI Vatra povremeno obustavlja promet između Trebinja i Ljubinja

Ljubinje požar
Hercegovina.info

Požar koji je aktivan između ljubinjskih sela Obzir i Miljanovići ugrožava magistralnu cestu Trebinje-Ljubinje, pa se promet na ovoj cesti povremeno zatvara, rekao je Srni zapovjednik Teritorijalne vatrogasne postrojbe Ljubinje Miodrag Ilić.

On je dodao da su na terenu pripadnici Policijske uprave Trebinje koji reguliraju promet. Ilić kaže da požar u ovom rejonu gase i kontroliraju ljubinjski i trebinjski vatrogasci.

On navodi da je požar aktivan u rejonu sela Pustipusi i kreće se prema selu Obzir, a vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, mještani i šumari pokušavaju da ga stave pod kontrolu.

Zapovjednik trebinjske Teritorijalne vatrogasne postrojbe Zdravko Kašiković rekao je Srni da su požari na području sela Kotezi i Brani Do pod kontrolom, a vatrogasci su na terenu.

Također i u Bileći su aktivna dva požara u selima Davidovići i Mirlovići, a treći se bliži teritoriji bilećke općine iz Crne Gore, rekao je Srni starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke postrojbe Bileća Radomir Radmilović.

Radmilović je naveo da je u selu Davidovići požar blizu seoskih kuća, da su na terenu vatrogasci i mještani i te da se ne očekuje proširivanje vatre proširiti i ugrožavanje stambenih objekata. "U bilećkom selu Mirlovići požar je na nepristupačnom terenu i udaljen je od seoskih kuća, a taj požar se proširio iz Trebinja", rekao je Radmilović.

On je naveo da se požar koji je zahvatio pogranično crnogorsko selo Pilatovci širi prema teritoriji općine Bileća, a bilećki vatrogasci su na terenu da se taj požar ne bi proširio na područje ove općine.