POVRĆE K'O DUŠA Nikad više neradnih dana, a roštilj nikad tanji

Roštilj
Twenty20

Unatoč tome što su u Federaciji 1., 2. i 3. svibnja proglašeni neradnim danima zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada, na brojnim prazničnim stolovima ove godine će se zasigurno osjetiti poskupljenje prehrambenih namirnica, naravno, ovih dana meso će biti pod povećalom. Iako se ranijih godina meso biralo po kvaliteti, zadnjih godina jedini faktor za kupovinu je cijena.

Građani se žale kako cijene mesa kontinuirano rastu i da za 50 maraka mesa nema ni za omanji rostilj, a kamoli cijelu obitelj. 

Pileće meso kao meso visoke potrošnje u našem društvu prošle godine moglo se u mesnicama i trgovinama naći za 5 i 6 KM/kg, a nakon vala poskupljenja kilogram ovog bijelog mesa teško da se može naći ispod 10 maraka. 

"Stanje s mesom je katastrofa, morat ćemo ga manje jesti i gotovo", "I tko ima i tko nema, činjenica je da se manje mesa kupuje", "Evo 15 maraka kilo mljevenog, nemam ništa više za reći", neki su od komentara prolaznika na ulicama Mostara koje su anketirale kolege s Nove BH.

Na udaru je i teletina koja se po mesnicama i trgovinama može naći od 17 do 25 KM/kg, no vlasnici na svojim džepovima najbolje mogu osjetiti potražnju za istim.

Kako je već ranije najavljivano, pojedine sarajevske mesnice zatvorile su svoja vrata za kupce, dok se u Mostaru nedostatak posla i potražnje za mesom manifestira smanjenim brojem radnika.

Vjerujemo da će se za pokoji ćevap i kobasice naći prostora u novčaniku mnogih jer je bolje izgubiti selo nego običaj, ali definitivno će ovo biti jedna od skromnijih proslava ovog Međunarodnog praznika rada koji svoje korijene vuče od radničkih prosvjeda za bolji položaj radnika iz 1886. godine u američkom Chicagu.