POVRATAK LJETNOG VREMENA Mostar danas za 10 stupnjeva topliji od Sarajeva

Stari most ljeto 2023
Hercegovina.info

Bez značajnijih događanja po pitanju kiše do daljnjeg, pred nama je sušniji i uglavnom sunčan period uz postupan porast temperatura. Prema sredini kolovoza uz povratak vrućina ali u umjerenom tonu. Velikih i ekstremnih temperatura nema, a svakako se osjeti i da je dan skratio uz ugodne i svježe noći, piše BHMETEO. 
Samo rijetko može pasti prolazna kiša, ali bez nevremena. To svakako neće narušiti dojam mirnog vremena koje je započelo. Od petka više sunca i svakim danom sve toplije uz temperature oko 30°C, prema sredini kolovoza lokalno do 35°C. Noći ostaju ugodne.


Kad se sve sabere pred nama je idealno ljetno vrijeme, ekstremno visokih temperatura nema a opet će zatopliti u odnosu na niz ispodprosječno hladnih dana koji nas prate. Neke obilnije padaline na teritoriju BiH se ne očekuju u idućih 10 dana.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 11; Bugojno 12; Sarajevo, Sokolac 13; Drvar, Livno, Široki Brijeg, Zenica 14; Tuzla, Zvornik 15; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most 16; Gradačac 17; Trebinje 20; Neum 22; Mostar 23; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Devna temperatura od 21 do 27, na jugu do 31 °C.