POVEZANI S TERORIZMOM Dva stranca protjerana iz Bosne i Hercegovine

Protjerivanja stranaca
Ilustracija/SPS

Iz Bosne i Hercegovine protjerani su državljanin Alžira i državljanin Rusije zbog povezanosti s terorizmom.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima (SPS) u suradnji s drugim nadležnim agencijama u prethodnom razdoblju su provodili sve neophodne planske operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine u cilju pronalaska sigurnosno zanimljivih osoba - stranih državljana, za koje postoje raspoložive informacije o povezanosti s terorizmom i organiziranim kriminalom.

S tim u vezi od strane inspektora za strance, izvršen je na području Sarajeva pronalazak državljanina Alžira inicijala S. B., drugim imenom A. B. i državljanina Rusije inicijala A. G. 

Smješteni u Imigracijskom centru prije protjerivanja

Navedene osobe su prije protjerivanja bile smještene pod nadzor u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu, zato što su predstavljali prijetnju sigurnosnom sustavu BiH zbog povezanosti s terorizmom. 

Nakon svih provedenih aktivnosti pripadnici Službe su izvršili mjere protjerivanja i udaljili ove osobe iz BiH, a Služba za poslove sa strancima će i u narednom razdoblju poduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim i davanje doprinosa zaštiti sigurnosnog sustava BiH, navodi se iz Ureda za informiranje SPS.