POTRES KOD GRUDA "Svi u školi danas su postupili onako kako se radilo na vježbama prošle godine"

Potres u Hercegovini, epicentar kod Gruda
Uprava Civilne zaštite ŽZH

Potres jačine 4,6 stupnja prema Richteru pogodio je jutros Bosnu i Hercegovinu. Epicentar istog bio je na području Gruda, u mjestu Drinovci. Najveća materijalna šteta ustanovljena je na stambenim i drugim objektima u mjestu Grudsko Vrilo. U dvorište jedne kuće došlo je do urušavanja jedne velike stijene i prava je sreća da nije bilo ozlijeđenih osoba. Stijena je udarila u staru kuću koja ju je zaustavila da ne dođe do nove.

Potres u Hercegovini, epicentar kod Gruda

Potres je uvelike uznemirio i građane.

"U jednoj školi u Drinovcima nastavnici i učitelji su zajedno s ravnateljicom evakuirali učenike", kazao je za Hercegovina.info direktor Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

Potres u Hercegovini, epicentar kod Gruda

"Prošle godine smo upravo u toj školi radili vježbe u slučaju da budu potrebne evakuacije u ovakvim situacijama. Svi u školi danas su postupili onako kako je pokazivano na tim vježbama što nam je drago", rekao nam je Martinović.

On je dodao kako je Uprava civilne zaštite ŽZH obišla dvije škole na tom području i kako nisu ustanovljena oštećenja.

Potres u Hercegovini, epicentar kod Gruda

Zaprimili su, dodao je Martinović, nekoliko poziva o oštećenjima na krovištima kuća i napuklim zidovima, a na teren će sutra izaći Općinska inspekcija koja će ustanoviti koliku je materijalnu štetu pruzrožio ovaj potres.

Potres u Hercegovini, epicentar kod Gruda

Podsjetimo, potres se dogodio jutros u 10:29 sati, a osim Hercegovine, osjetio se i na području Hrvatske.