Potpisani ugovori vrijedni 5, 8 milijuna maraka

Svitava kod Čapljine

Izvođači će raditi na projektu isporuke i instalacije postrojenja i opreme za ovu hidroelektranu.

Završetak za 15 mjeseci

Cijeli se projekt, čiji se završetak očekuje za 15 mjeseci, financira se iz kreditnih sredstava, Europske investicijske banke, po čijim procedurama su obavljeni svi pripremni poslovi kao i proveden međunarodni natječaj, istaknuli su iz Elektroprivrede HZ HB. Naglasili su da ugovoreni poslovi obuhvaćaju zamjenu 35 kV postrojenja, strujnih i naponskih mjernih transformatora i odvodnika prenapona u 220 kV postrojenju, zamjenu energetskih 220 kV kabela i sustava uzbude generatora.

''Na ovaj način se nastavlja daljnja revitalizacija CHE Čapljina koja ima za cilj povećanje sigurnosti i pogonske spremnosti'', istaknuli su iz ove Elektroprivrede.

Obilježavanje obljetnice

CHE Čapljina u studenom ove godine navršava 30 godina od puštanja u rad, a potpisivanje Ugovora za njezinu sanaciju jedna je od aktivnosti kojom se ova godišnjica obilježava.

Činu potpisivanja ugovora, pored ostalih, nazočili su članovi Nadzornog odbora JP Elektroprivreda HZ BH d.d. Mostar koji su na elektrani održali i svoju redovitu sjednicu, piše Dnevni list.

Radovi na HE Mostarsko blato

Osim spomenutog ugovora ova Elektroprivreda je u okviru izgradnje HE Mostarsko blato, nakon okončanja postupka javne nabave prije nekoliko godina potpisala i ugovor s tvrtkom  ''Konstruktor inžinjering'' d.d. Split, vezan za izgradnju dovodnog kanala i akumulacijskog bazena za ovu elektranu u izgradnji. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 16.935.943.16 maraka. Prema programu izvođenja radova i vremenskom planu rok za izvođenje ugovorenih radova je tri godine budući se radovi mogu izvoditi samo u razdobljima sušnog vremena.