POSUŠJE Plato nove škole trebao bi biti gotov za dva mjeseca

POSUŠJE Plato nove škole trebao bi biti gotov za dva mjeseca
hercegovina.info

U ponedjeljak je u Općini Posušje načelnik Ante Begić potpisao ugovor s Vinkom Stipićem direktorom tvrtke ST-Gradnja o izvođenju radova na uređenju platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula.

Ova prva faza radova uključuje pripremne i zemljane radove (geodetski radovi, iskop, odvoz materijala i zatrpavanje) na površini od 4805 m2 unutar školskog dvorišta.

Potom, nabavku, izradu i montažu armature kao i izvođenje svih betonskih i asfalterskih radova. Bit će izgrađene i uređene staze oko školskog objekta te nakon pripreme humusne podloge, sadit će se ukrasno raslinje. Očekivano vrijeme završetka radova je 60 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače projekt „Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I.“ se realizira uz financijsku podršku Federalnog ministarstvo financija i Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), u suradnji sa Federalnim zavodom za programiranje razvoja (FZZPR) i Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOG FBiH). Cilj projekta je poboljšanje općeg ambijenta za školsku djecu kroz izgradnju popratne infrastrukture i zeleniji okoliš s edukacijskim aspektom, priopćeno je danas iz Općine Posušje.