Posušaku u Čelebićima oduzeli skoro 300 kilograma duhana

duhan zapljena Čelebići

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalnog centra Mostar, na putnoj komunikaciji u mjestu Čelebići oduzeli su 280 kg sitno rezanog duhana u vrijednosti 50.400 KM.

"Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Odsjek za provođenje propisa Regionalni centar Mostar, u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Konjic, izvršili su kontrolu prometa na putnoj komunikaciji u mjestu Čelebići. Tom prilikom kod fizičkog lica, inicijala M. J. iz Posušja izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila.  Prilikom kontrole pronašli su i privremeno oduzeli 280 kg sitno rezanog duhana koji nije bio na zakonom propisan način obilježen akciznim markicama UIO BiH. Ukupne tržišne vrijednosti oduzete robe procjenjuje se na 50.400 KM", navodi se u priopćenju Uprave za neizravno oporezivanje. 

Za utvrđene nezakonitosti iz Zakona o akcizama u BiH, protiv imenovanog će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.
Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.