Postrojba Granične policije Doljani razbila lanac kradljivaca iz Zenice koji su operirali po Hrvatskoj

U ovom slučaju otkrivena  su i zaplijenjena dva prijenosna računala koja su ukradena na području Zadra te su ih kradljivci pokušali prevesti u BIH. To  se pokušalo uraditi u putničkom vozilu marke Opel Vectra hrvatskih registarskih oznaka a kojim je pri ulazu u BIH upravljao B.R., državljanin BIH.

U vozilu su se još nalazile osobe B.D. i E.H., također državljani BIH sa prebivalištem u Zenici. Prilikom granične kontrole E.H. je nakon predaje osobnih dokumenata pobjegao u nepoznatom pravcu a poduzetim provjerama utvrđeno je kako za njim raspisana potraga. Odmah su poduzete mjere traganja i pretraživanja terena a pri čemu je otkrivena još i osoba  I.H,državljanin BIH iz Zenice koja je sa vozilom Audi BIH reg.oznaka bila pomagač spomenutim  kradljivcima te ih je trebala preuzeti po prelasku granice. U toj potrazi pripadnika postrojbe GP Doljani pronađene su i osobe B.D i B.R.

Prilikom pregleda Opel Vectre pronađena su dva laptopa za koje je utvrđeno da su ukradeni u Zadru. O događaju je upoznata dežurna tužiteljica HNŽ-a a protiv B.R., B.D. i I.H. podneseno je izvješće o počinjenom kaznenom djelu tj.pomoć počinitelju nakon počinjenog KD-a. Protiv  Edina Halilovića  bit će podnesen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o Graničnoj policiji.

Frano Matić