POSLOVNI POTEZI Vrijedna priznanja uručena i za hercegovačke biznise

Priznanja indikator poslovni potez godine
Indikator

Portal Indikator.ba u partnerstvu sa Gospodarskom komorom Federacije BiH uručio je priznanja za najbolje poslovne poteze u svom tradicionalnom izboru na svečanosti koja je održana u sjedištu Komore u Sarajevu.

Svečanost je protekla i u znaku obilježavanja deset godina postojanja i rada portala Indikator.ba.

Priznanja su uručena za najbolje poslovne poteze u financijskom sektoru Bosne i Hercegovine subjektima ASA Finance Sarajevo, ProCredit Bank BH Sarajevo i MF Banka Banja Luka, za poteze u gospodarstvu BiH kompanijama Eastern Mining Vareš i Aluminij industries Mostar, Gradačačkom sajmu Gradačac (posebno priznanje) i Derubis Yachts Vitez (specijalno priznanje), te za najbolje poteze u turizmu u sezoni Zima 2020/2021 Ski centru Jahorina.

Priznanja su dodijeljena, ali zbog odsutnosti dobitnika, na koju je utjecala i trenutna pandemija koronavirusa, nisu uručena TMD Group Gradačac, ski centrima Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić, te J.P. Vjetrenica Ravno. Njima će priznanja biti uručena naknadno.

Predsjednik Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić u ime domaćina i partnera projekta, kazao je u uvodnom obraćanju kako je bitno poslati pozitivnu energiju društvu, a te pozitivne energije nikad više nije trebalo nego u ovim vremenima.

Najavljujući uručenja priznanja, vođa projekta Hajdar Arifagić, između ostalog, istaknuo je da svi koji su u proteklim godinama dobivali nagrade za najbolje poslovne poteze i dalje dobro rade i odolijevaju svim uvjetima koje je u dvije godine pred njih postavila korona.

Ponovno pokretanje mostarskog 'Aluminija' također je među nagrađenim, a što se dogodilo samo 12 mjeseci nakon gašenja mostarskog giganta. "U ovih godinu dana uspjeli smo vratiti na posao više od 200 ljudi. Ima i novih uposlenika, mlađih ljudi, čemu težimo u budućnosti. Planovi za 2022. su vraćanje još jednog pogona u rad a za 2023. planirana je izgradnja solarnih panela", kazao je predstavnik 'Aluminij Industriesa' Samir Bajrović koji je primio priznanje.

Nagrada u sektoru turizma dodijeljena je i J.P. Vjetrenica Ravno za ponudu paket aranžmana koji podrazumijeva vožnju biciklima stazom stare željezničke pruge u vrijeme kad je na kontinentu snijeg i za osmišljavanje niz drugih novih sadržaja za goste koji su u zimskoj sezoni dolazili u obilazak špilje Vjetrenice.