POSLJEDICE POTRESA U Čapljini prijavljeno više od 200 oštećenja, a u Stocu preko 70

Potres škola Stolac
Dnevni avaz

Na području Grada Čapljine zabilježeno je preko 200 oštećenja na stambenim i drugim objektima u potresima koji su pogodili Hercegovinu.

"Imamo dosta prijava i jutros i od jučer. Vatrogasci su na terenu i rade na olakšavanju situacije", rekao je u razgovoru za Fenu zapovjednik PVP-a Čapljina Mate Jurković.

Kako kaže, u potresu od petka lakše su ozlijeđene četiri osobe, dok danas nema nijedna ozlijeđena osoba. Naveo je i kako je situacija na cestama čista i da nema odrona.

Osvrnuo se i na situaciju s oštećenjima na osnovnoj školi. "Škola i krovište su popravljeni, no nastava će biti odgođena dok statičari ne odluče je li škola za upotrebu ili ne. Na krovu je bilo devet dimnjaka i to je sve završeno", zaključio je Jurković.

Nastava je odgođena u osnovnim školama 'Lipanjske zore' u Višićima i 'Vladimir Pavlović' u Čapljini. Na području Čapljine urađena je sanacija dimnjaka i krova Osnovne škole te dimnjaka i krovišta na 11 stambenih zgrada i 55 obiteljskih kuća.

Jutrošnji potres u Stocu nije izazvao veća oštećenja, osim opadanje žbuke i cigle s pojedinih objekata, potvrdio je Feni iz Gradske službe Civilne zaštite Stolac Milenko Vujnović, ustvrdivši kako su do sada zaprimili 72 prijave oštećenja stambenih objekata.

"Do sada smo zaprimili 72 prijave oštećenih stambenih objekata. Većinom su oštećeni unutarnji zidovi, krovovi, dimnjaci. Imamo četiri-pet slučajeva gdje je dio stijene probio ili zid ili krov kuće", kazao je Vujnović.

Sve su to, dodao je, većinom oštećenja od prvog potresa koji je u petak navečer pogodio Hercegovinu.