POSKUPIO ČOVIĆEV BOŽIĆNI DOMJENAK Svirače, hranu, piće i dekoracije svake godine plaćamo 5.000 KM skuplje

Čović i Sattler božićni domjenak

Iz tekuće rezerve proračuna institucija Bosne i Hercegovine ove će godine za božićni prijem, kojeg organizira zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i lider HDZ-a, biti izdvojeno nešto više novca nego proteklih.

Prijem se održava 14. prosinca u Sarajevu

Prema odluci Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, za božni prijem odobreno je 30.000 KM, za razliku od prošlogodišnjih kada se za ovaj domjenak trošilo 25.000 KM, prenosi Faktor.

Odluka Vijeća ministara BiH donesena je na prijedlog predsjedateljice Vijeća ministara Borjane Krišto (HDZ).

Prijem će biti održan 14. prosinca u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a ovih 30.000 KM je namijenjeno za hranu i piće, orkestar i bend, dekoraciju, tehniku, tiskanje pozivnica i za voditelje programa.

Tekuća rezerva za tradicionalnu aktivnost

Organizaciju prijema odobrava služba Parlamenta BiH. Prema propisanim pravilima, odluku o odobravanju i korištenju Velike sale na prvom katu, Bijele sale na drugom katu, Plave na četvrtom katu donosi Kolegij Tajništva Parlamentarne skupštine BiH. Odluku o odobravanju i korištenju ostalih sala i prostorija u zgradi Parlamentarne skupštine BiH donosi tajnik Zajedničke službe Tajništva PSBiH.

Čović je 2021. godine ovaj prijem organizirao u Mostaru, u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače. Za prijem povodom Božića 2020. godine bilo je odobreno 20.000 KM, ali nije održan zbog pandemije koronavirusa.

Inače, tekuća rezerva, iz koje je odobren novac za božićni prijem, koristi se za hitne i nepredviđene troškove. Ovaj božićni prijem kojeg organizira Čović je tradicionalni, kako je navedeno i u odluci Vijeća ministara BiH.