FOTO  PORUKA S UZDOLA "Ovo mjesto ne živi samo dva dana u godini"

Uzdol
hercegovina.info

Povodom obilježavanje 29. obljetnice stravičnog zložina u Uzdolu, svetu misu za ubijene predvodio je danas don Marko Šutalo, župnik u župi sv. Ilije proroka u Kruševu. On je tijekom svoje propovijedi rekao kako Uzdol ne živi samo dva dana u godini.

 “Budući da je naša čitava narodna povijest bila obilježena teškoćama i križevima svake vrste, obraćamo se ovdje u Uzdolu svetom Križu našega Gospodina Isusa Krista koji je tijekom muke osjetio strašnu dramu borbe dobra i zla. Neka i nama kao svojevremenom Konstantinu u sukobu s Maksencijem objavi da je u križu pobjeda i spas. Utječemo se danas pod zaštitu svetoga Križa, moleći zaštitu ovom mjestu i kraju, a Uzdolu, Rami i puku hrvatskom neka Gospodin udari trajni napredak, mir i slobodu s blagoslovom Kristovoga križa kojem od srca kličemo", prenosi Ramski Vjesnik.

Podsjetimo, na današnji dan prije 29 godina u Uzdolu je ubijena 41 osoba, točnije točnije 29 civila i 12 vojnika. Najstarija žrtva Luca Zelenika je imala 87 godina, dok je najmlađi Stjepan Zelić imao tek 10 godina. Zločin je ovo kojeg su počinili pripadnici Armije BiH.