POREZNA NA TERENU Zapečaćeno 46 objekata i izdano 139 prekršajnih naloga

Lokot zatvoreno
Ilustracija hercegovina.info

Na području Federacije BiH jučer je do 19.00 sati izvršeno 249 kontrola u kojima je otkriveno 60 neprijavljenih radnika, 70 obveznika koji nisu izdavali račune, 15 objekata koji su radili bez odobrenja za rad, te 20 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 46 objekata i izdano 139 prekršajnih naloga u iznosu od 289.600 KM.

Aktivnosti se nastavlju i u dane vikenda pa iz Porezne uprave FBiH pozivaju obveznike da svoje poslovanje usklade sa zakonom kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.

Iz Porezne uprave FBiH pozivaju porezne obveznike da svoj novac koriste za unapređenje poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata.