VIDEO  Poplave na sjeveru BiH

poplave
Modrića.info

Jaka kiša i obilne padavine pogodile su u poslijepodnevnim satima Modriču. Kako su javili čitatelji portala Modriča info, nekoliko gradskih ulica je poplavljeno.

Ulice Svetosavska, Dositeja Obradovića, Gavrila Principa i Solunskih boraca su zbog poplava blokirane. Vatrogasci u ovom gradu zabilježili su više poziva.

Inače, Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje na obilne padaline od danas do ponedjeljka, 19. srpnja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Najviše kiše očekuje se sutra i u nedjelju, a ukupna količina za cijeli padalinsko razdoblje na sjeveru može biti i do 100 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.

Najmanje padalina predviđa se za jug države, uglavnom od 20 do 30 litara po metru kvadratnom.

“Bit ćemo pod utjecajem visinskog ciklona koji će biti prisutan u Jadranu. Bit će i čestih grmljavina i lokalnih nepogoda s lokalnim intenzivnim padalinama koje potencijalno mogu izazvati bujične poplave”, navedeno je u meteorološkom biltenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iz entitetskog Hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da su ovakve vremenske prilike i obilne padaline potencijalno opasne zbog mogućnosti pojave bujičnih poplava uslijed jakog intenziteta padalina, javlja N1.

Obilna kiša koja je u predvečernjim satima počela padati na području centralnog dijela Bosne i Hercegovine, izazvala je također probleme u Žepču i Vitezu.

U Srednjobosanskoj županiji zabilježena su izlijevanja manjih rijeka iz korita tako je u mjestu Bešići kod Viteza došlo do izlijevanja rijeke Kruščice, a za sada nema informacija o ugroženim objektima i stanovništvu.