Ponedjeljak donosi padaline i buru, a narednih dana u Hercegovini sunčano

Oblaci nad Mostarom
Hercegovina.info

U ponedjeljak, 7.2.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U večernjim satima slab snijeg i u nizinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar umjerene jačine. U jutarnjim satima jugo koje će promijenuti smjer na sjever. 

Povremeno će biti i jakih udara vjetra. Od večernjih sati i tijekom noći na utorak se očekuje jaka bura. Topliji dio dana je prije podne sa temperaturama zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu i do 14°C. Sa prolaskom padalina temperatura zraka u opadanju.

U utorak, 8. veljače, pretežno oblačno u centralnim i istočnim područjima gdje u jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg. U ostalim područjima umjerena naoblaka i sunčanije. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. 

U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu i u Krajini do 10°C.

U srijedu, 9. veljače, više oblačnosti se očekuje prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, gdje bi trebalo doći do razvedravanja u drugom dijelu dana. U ostalim područjima pretežno sunčano. 

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.