Policijski sat u cijeloj Federaciji BiH

Policijski sat u cijeloj Federaciji BiH
Hercegovina.info

Novom naredbom Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se ograničeno kretanje na cijelom teritoriju FBiH od 21 sat do 5 sati ujutro, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Od ovoga su izuzeti svi uposlenici uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije covid-19 na području FBiH, oni kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

U narednom razdoblju smanjuje se i dopušteni broj ljudi na okupljanjima na 20 ljudi, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim odredbama prilagođene su i mjere koje važe za ugostiteljske objekte te se i kod njih smanjuje broj dopuštenih mjesta u zatvorenom prostoru na 20, a dozvoljavaju se samo sjedeća mjesta uz države dopuštene distance.

Izuzeto od ovoga kazalištima i kinima dopušta se održavanje predstava i projekcija za ne više od 70 osoba, uz poštivanje epidemioloških preporuka.

U ugostiteljskim objektima, i to samo na otvorenom (terasama) dozvoljava se upotreba i konzumacija nargila, uz obaveznu primjenu jednokratnog nastavka i crijeva.

Ovom naredbom će se županijskim kriznim stožerima naložiti donošenje strožijih odredbi shodno razvoju epidemiološke situacije.

Valja istaknuti kako je policijski sat na snazi već u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Ograničeno je kretanje od 20:30 sati do 5 sati ujutro.