Policija uhitila muškarca koji im je ponudio 20 maraka za piće

Policajci su, naime, prilikom kontrole prometa na dionici regionalne ceste Banja Luka - Prijedor zaustavili Mercedes i priključno vozilo, a kojim je upravljao N. A. iz Srebrenika, utvrdivši da je počinio prekršaj prekoračenja brzine kretanja.

Nakon što je policija muškarcu priopćila da je počinio prekršaj, kao i predviđene sankcije, on je nepozvan prišao suvozačevim vratima službenog vozila te iz džepa hlača izvadilo novčanicu u iznosu od oko 20 maraka i stavio ih kod ručice mjenjača, rekavši: "Evo, momci, popijte nešto, pustite me kraju, žurim." Potvrdili su ovo iz banjolučkog Centra javne sigurnosti iz kojeg ističu da je N.A. uhićen i priveden u službene prostorije. Nad njim je obavljena kriminalistička obrada, nakon čega je pušten na slobodu, a nadležnom tužiteljstvu slijedi podnošenje izvješća zbog počinjenog kaznenog djela davanja mita, za koje je Kaznenim zakonom RS-a predviđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.


Iz banjolučke policije naglašavaju da policijski službenici nastavljaju s aktivnim provođenjem projekta sprječavanja korupcije u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske.

dnevni list