Policija i nadležne službe izmjestile 255 migranata

Policija i nadležne službe izmjestile 255 migranata
Služba za poslove sa strancima

U petak u ranim jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima (SPS) poduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća na četiri lokacije: Žegarsko polje, Debeljača, lokacija u blizini Županijske bolnice i nogometnog stadiona 'Jedinstvo', a gdje su se migranti okupljali i boravili u improviziranom smještaju. 

Inspektori Službe za poslove sa strancima su na pomentim lokacijama zatekli 255 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Afganistana, te je izvršena njihova relokacija, smještaj i zbrinjavanje u privremeni prihvatni centar 'Lipa'. Trenutno se provode aktivnosti  medicinskog pregleda, identifikacije i registracije istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra 'Lipa'. 

Aktivnosti su provedene u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko - sanske županije, te uz podršku medicinskog tima humanitarne organizacije SOS Bihać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom provođenja ovih aktivnosti pronađen je određen broj maloljetnika bez pratnje o čemu je odmah obaviješten Centar za socijalni rad grada Bihaća radi pokretanja procedura određivanja starateljstva i njihovog daljeg smještaja i zbrinjavanja. 

Provođenje navedenih aktivnosti je nastavak koordinacije Službe za poslove sa strancima sa lokalnim vlastima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima na području Unsko-sanske županije, te će se ovakve aktivnosti nastaviti kontinuirano provoditi u narednom razdoblju, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SPS.