POLA GODINE NAKON POTRESA Milijuni idu u Hercegovinu, sredstva će dobiti i obitelj poginule Elmire Sefo

Potres škola Stolac
Dnevni avaz

Vijeće ministara usvojilo je Dokument okvirnog proračuna institucija (DOB) Bosne i Hercegovine za razdoblje 2023 – 2025. godine, koji sadrži srednjoročni okvir proračuna institucija BiH i preliminarni nacrt proračuna institucija BiH za 2023. godinu, zajedno s preliminarnim procjenama rashoda za 2024. i 2025. godinu.

Novi tekst DOB-a bilo je potrebno je usvojiti radi usuglašavanja sa Zakonom o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama i institucijama BiH, koji je usvojila Parlamentarna skupština BiH.

Dokument okvirnog proračuna institucija bit će usuglašen s Globalnim okvirom fiskalnog bilansa i politika u BiH za isti period, nakon što ga usvoji Fiskalni savjet BiH.

Na ovaj način stvoreni su uvjeti da Ministarstvo financija pripremi i VM BiH na utvrđivanje dostavi Nacrt zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu radi daljnjeg upućivanja Predsjedništvu BiH, ovlaštenom za njegovo predlaganje, i Parlamentarnoj skupštini BiH, koja ga u konačnici i usvaja.

Između ostalog, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o odobravanju 2.050.000,00 KM iz tekuće proračunske rezerve u skladu s ranijim zaključkom Predsjedništva BiH u vezi sa sanacijom posljedica zemljotresa na području Hercegovine koji se dogodio u travnju ove godine.

Po milijun KM izdvojeno je za Općinu Ljubinje i za Grad Stolac, dok je 50 tisuća KM namijenjeno obitelji poginule Elmire Sefo iz Stoca, prenosi FENA.